Sanal Pos Nedir?

  • 20 Haziran
Blog

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren birçok kolaylık, ticaret sektörüne de yansıyan olumlu gelişmelerden biri oldu. Bu gelişmeler kapsamında sunulan hizmetin daha nitelikli alınabilmesi için ortaya çıkan yeni ürünler ise, hayatımızı daha da fazla kolaylaştırmaya devam ediyor. Peki, E-ticaret ve benzeri sitelerde kullanılan ödeme yöntemlerinden biri olan sanal pos nedir? Tam olarak, ne işe yarar? Sorularına, bu yazımızda detaylı cevaplar bulabilirsiniz.

Temel amacı, e-ticaret platformları başta olmak üzere internet üzerinden yapacağınız satışların ödemesini, fiziki mağazalarda olduğu gibi internet üzerinden almaya yarayan altyapının bütününe, denir diyerek, sanal pos nedir? Sorusuna cevap verebiliriz.

Üstelik bu hizmetten yararlanmak için, illaki bir şirket kurmanızda gerekmiyor. İnternet üzerinden yaptığınız satışları almak için kullanılan bu ürünle ödeme almanın, farklı birçok yolu vardır. Ürün satışını yapıp ödemenizi aldıktan sonra, ürünü müşteriye göndermekten başka yapmanız gereken bir şey bulunmuyor. Aldığınız ürün ücretini ise, kullandığınız sanal posun özelliklerine göre daha önceden yapılan anlaşma kapsamında belirtilen süre içerisinde banka hesabınıza tahsil edebilirsiniz.

Sanal Pos Çeşitleri Nelerdir?

Temel olarak günlük yaşantımızda fiziki alışveriş mağazalarında kredi ve banka kartı ile yapılacak ödemeler için kullanılacak bir hizmet olmasına karşın, internet üzerinde bunlara ek olarak mobil ödeme seçenekleri de kullanılmaktadır. Ancak hizmetin temelinde, yine banka ve kredi kartlarının kullanımı yatmaktadır. Ürün veya hizmeti alan müşteri, ödeme sayfasına yönlendirildikten sonra, güvenli ödeme sayfasına kart bilgilerini girerek ödemesini yine internet üzerinden konforundan ödün vermeden gerçekleştirebilmektedir.

Sanal Pos Almak İçin Şirket Olmak Gerekli Mi?

Sanal pos hizmeti almak için, normal şartlarda şirket olma gerekliliği bulunurken, bu hizmeti sunan bazı şirketler ile çalışmanız durumunda önemli bir bölümünde şirket olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Size açılacak hesap üzerinden, yaptığınız satışların ücretini alabilmeniz mümkündür. Ancak yoğun satışlar yapabileceğiniz bir işiniz varsa, en azından küçük çaplı bir şirket kurarak işlerinizi tamamen resmi bir zeminde yapmanız daha fazla avantaj sağlayacaktır. Bu hizmeti veren birçok firma şirket olmayanlardan biraz daha fazla komisyon talep ederken, şirketlerden aldıkları komisyon oranı ise daha az olmaktadır. Bu sebeple, şirket olarak hem daha az komisyon ödeyebilir ve hem de şirket olmanın farklı avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Sanal Pos Nasıl Alınır?

Bu hizmetten yararlanmak için bankalarla direk çalışmak için, şirket olmak ve bunun dışında belirli şartları sağlamak durumundasınız. Ancak bankaların dışında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından onay verilmiş ödeme firmaları üzerinden de, sanal Pos başvurusu yapmanız mümkündür. Ödeme firmalarının önemli bir kısmı, sizden vergi levhası, ortaklık sözleşmesi, nüfus cüzdanı örneği gibi farklı bir takım belgeler isteyecektir. Bunun yanında satış yaptığınız web siteniz üzerinde, müşterilerinizin dikkat etmesi gereken iade ve iptal koşulları, mesafeli satış sözleşmesi, üyelik sözleşmesi ve bazı sayfaların eksiksiz olarak tamamlanması gerekmektedir.

Tüm bu şartları sağladıktan sonra, başvurunuzu değerlendirecek banka veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme kuruluşunun uygun görmesi halinde sanal posun sahibi olabilirsiniz. Tüm bunların ardından, ilgili kuruluşun size vereceği bilgiler dahilinde ürünü web sitenizin ödeme sayfasına entegre etmeniz gerekmektedir. Ödeme şirketlerinin bazıları da, bu ürünün sitenize yerleştirilmesi konusunda size yardımcı olabilmektedir. Sanal pos başvurusunu buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

Tags: Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu
Haziran, 2020