CVV Kod

  • 20 Kasım
Blog

E-ticaret sitelerinde en çok kullanılan ödeme yönteminden olan kredi kartı ile ödeme yapabilmek için 3 temel bilgiye sahip olmanız gerekir.Kredi kartınızın 16 haneli numarası, kredi kartınızın son kullanım tarihi ve de 3 haneli CVV kodu.

CVV kodu, tek kullanımlık bir kod olmayıp, Banka kartı ve kredi kartlarının üzerinde bulunur ve kart değiştirilmediği sürece değiştirilemez. CVV kodunuzun değişebilmesi için kredi kartınızın veya banka kartınızın değişmesi gerekir.

CVV KODU: 1 Ocak 2001 tarihinden beri VİSA kartın zorunlu olarak çıkarttığı kart güvenlik kodu olan CVV aslında “Card Validation Value” kısaltmasıdır.

CVV KODU: CVV şeklinde kısaltılan “Card Validation Code” MASTERCARD tarafından geliştirilmiş güvenlik kodudur.

CID KODU: CID şeklinde kısaltılan “ Card Identification Number” ise American Express tarafından geliştirilmiş güvenlik kodudur.

Alışverişlerde Nasıl Kullanılır?

Kartınızın CVV koduna ulaşmanız için kartınızın arkasını çevirmeniz ve 3 haneli koda bakmanız gerekir. ATM kullanımlarında veya mağazalardan yapılan fiziki pos ile yapılan alışverişlerde kullanılmayan CVV kodu online alışverişlerde banka kartı veya kredi kartı şifresinin yerine geçerek dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçilmesini sağlar. Bu sebeple CVV kodunuzu başka biriyle paylaşmanız güvenliğinizi tehdit edebilir.

Kredi kartınızdan CVV kodu silinmiş ise kartın yenilenmesi talep edilmelidir.

Tags: Esnek Pos, Elekse, Cvv Kod

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu
Kasım, 2021