İnstagram'da Satış Yapmak

  • 20 Haziran
Blog

Sosyal medya sitelerinin hayatımızla iç içe olması, ticari faaliyetlerinde buralardan daha hızlı bir şekilde yapılmasına neden olmuştur. Günümüzde kendini ispat etmiş güçlü markalardan tutunda, e-ticaret hayatına yeni atılan kişi ya da firmalara kadar herkes sosyal medyanın gücünden faydalanmaktadır. Instagram'da satış yapmak da, sosyal medya üzerinden yapılan ticaretlerin başında gelmektedir. Dünyanın en büyük görsel paylaşım sitesi olan Instagram, özellikle Facebook’a satıldıktan sonra bir takım değişiklikleri de bünyesine katarak dijital ortamda daha etkin bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Instagram üzerinden satış yapmak, tüm sosyal ağlarda olduğu gibi kullanıcılarına büyük avantajlar sunabilmektedir. Tabi bu avantajları yakalamak için, iyi bir satış stratejisi belirlemek en temel esastır.

Instagram’da Satış Yapmak Hangi Faydaları Sağlar?

Instagram’da satış yapmak, doğru pazarlama stratejilerinin kullanılması halinde önemli getiriler sağlayacak bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle, doğru adımları atarak gelirlerinizi önemli ölçüde artıracağınız gibi, birçok avantajından da yararlanabilirsiniz.

Instagram'da Satış İçin Hangi Yöntemler Uygulanmalıdır?

Hedef kitle seçimi: Her şeyden önce satacağınız ürün ya da hizmetin hitap ettiği hedef kitleyi belirlemek, sonraki süreçte atacağınız adımları daha iyi atmanızı sağlayacaktır. Örneğin bir makyaj malzemesi satıyorsanız, hedef kitlenizin önemli bir kısmını, kadınlar oluşturmalıdır. Bu hedef kitledeki yaş aralığı da oldukça önemli olup, ortalama makyaj yapma yaş aralığında olanlar hedeflenebilir. Ya da bir futbol topu satıyorsanız hedef kitlenizde kadınlar yer vermeniz, satış sonuçlarınızın facia olacağı anlamına gelir.

Ürünün bilinmeyen özellikleri: Satışını yaptığınız ürün ya da hizmetin, bilinen özellikleri kadar bilinmeyen ve ilgi çekici olabilecek özelliklerini de ön plana çıkarmayı unutmayın. En basit gördüğünüz bir özellik dahi, müşteriniz olma potansiyeli olan birinin ürünü almasını sağlayabilir.

Görsel ya da video seçimi: Instagram temelinde kısa videolar ve görsel paylaşımına dayalı bir sosyal platformdur. Bu nedenle zaten görselsiz paylaşım yapmak mümkün olmasa da, satışını yapacağınız ürünle ilgili görsel ya da videoların piksel kalitesine mutlaka önem vermeniz gerekir.

Sadelik: Gönderi paylaşımlarınızı karmakarışık kafa karıştırıcı cümle ya da görsellerle değil, ana konuya vurgu yapan daha sade paylaşımlar olarak tercih etmeniz anlık etkileşim için çok önemlidir. Özgün olun: Bir satış stratejisi belirlerken, başkalarının satış stratejilerinden ilham alıyor olsanız da ortaya kendi özgün stratejinizi çıkarabilmek daha önemlidir. Böylelikle, insanlara yeni bir şeyler sunarak ilgilerini çekmeyi başarabilirsiniz. Hashtag kullanımı: Reklam maliyetlerinizi en aza indirerek daha fazla insana ulaşmanın en güzel yollarından biri, Hashtag kullanımıdır. Hedef kitlenize ve ürününüze yönelik etiketlerin yanı sıra, satış yaptığınız konumla ilgili etiketlere de mutlaka yer verin.

İnsanları bunaltmayın: Paylaşım sıklığının, iyi bir şekilde ayarlanması oldukça önemlidir. Sıklıkla paylaşım yapmak yerine, insanlara kendinizi de unutturmayacak şekilde belirli aralıklarla paylaşım yapmanız daha ideal olacaktır. Reklam verin: Daha fazla satış sağlamak için, son olarak reklam vermeyi deneyebilirsiniz. İyi hazırlanmış bir gönderinizi hedef kitleniz görecek şekilde reklam vermek, Instagram'da satış yapmak için kullanacağınız önemli bir stratejidir. Bunları Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Ürün satışlarınızın artması, en önemli faydasıdır. Bir yandan satış yaparken, bir yandan da insanların bilinç altına ürün ve hizmetinizin yerleşmesini sağlayabiliriz. İnsanlarda göz aşinalığı oluşacağı için, ürüne karşı güvenilirlik artacaktır. Bilinirliğinizi artırır.

Tags: Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos, Sanal Pos Nasıl ALınır?

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu
Haziran, 2019