Mobil Sanal Pos Avantajları

  • 20 Kasım
Blog

Mobil sanal pos ödeme yöntemleri sayesinde, müşterilerinizin cep telefonu operatörleri ile rahatlıkla aldıkları hizmet ya da ürünün tutarını ödemelerini sağlayabilirsiniz.

Gün geçtikçe yaygınlaşan bu ödeme yöntemi, özellikle 200 TL altındaki ödeme tutarları için daha çok tercih edilmektedir. Cep telefonu operatörlerinin koymuş oldukları limit dahilinde, müşterileriniz aylık limitlerine göre size cep telefonu operatörlerini kullanarak ödeme yapabilirler. Yaptıkları ödemeler ön ödemeli kartlarda cep telefonu hatlarının bakiyelerinden peşin olarak düşerken, faturalı hat kullanıcılarının ise cep telefonları faturalarına yansımaktadır.

Böylelikle faturalı hat kullanıcıları almış oldukları ürün ve hizmetin ödemesini, yaklaşık 30 gün sonra yapabilmektedir.

Mobil Sanal Pos Avantajları

Mobil ödeme yöntemleri arasında farklı bir konsepte çalışan sanal poslardan biri olarak, son zamanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. En önemli avantajı nakit olmayan durumlarda da insanların cep telefonu operatörleri üzerinden, aldıkları ürünü ödemelerine imkân tanımasıdır.

Bu durum müşteriler için kolaylık sağlarken, firmalar için önemli avantajı ise ticaret hacmini artırmasıdır. Bugüne kadar elde edilen verilere bakıldığında, mobil sanal pos ödeme yöntemini müşterilerine sunan e-ticaret firmalarının, %30’dan daha fazla satış yaptığı görülmüştür. Bu oran bazı e-ticaret sitelerinde, %60’a kadar çıkmaktadır.

Ürün ya da hizmet satışı yaptığınız web sitenizin ödeme yöntemleri arasında yer vererek, sizde satışlarınızı inanılmaz oranlarda artırabilirsiniz. Satışlarınızda artış avantajına sahip olacağınız gibi, daha fazla tercih edilmenize neden olacağı için marka bilinirliğinizi de artırmanız mümkündür.

Mobil Sanal Pos Nasıl Alınır? Şirket Gerekli Mi?

Diğer sanal pos ödeme yöntemlerine göre işletmeler için daha fazla avantaj sunan bu ödeme yöntemine sahip olmak için, bazı 3. Taraf kuruluşlar şirket olma şartı aramamaktadır. Sadece kullanılacak web sitesinin incelenmesi ve şartların uygun olması durumunda verilecek bu hizmet için, bazı sanal pos sağlayıcısı kuruluşlar ise şirket olma şartı koymaktadır. Bu hizmetten yararlanmak için, en azından şahıs şirketinin kurulması yeterli olmakla birlikte kolaylık sağlamaktadır.

Sizde hızlı ve tercih edilen bu alternatif ödeme yöntemine sahip olup sitenize entegre ederek, satışlarınızı kısa sürede önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Tags: Esnek Pos, Sanal Pos, Mobil Sanal Pos Avantajları

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu
Kasım, 2019