Şirket Kurmadan Satış Yapmak

  • 20 Aralık
Blog

İnternet üzerinden satış yapmak isteyenleri en fazla düşündüren, sattıkları ürün ya da hizmetin ödemesini nasıl alacakları hususunda olmaktadır. Günümüzde şirket olarak internet üzerinden satış yapmak kolayken, şirket olmayanların önünde bulunan bir takım engellerde, çeşitli yollarla aşılmaktadır.Şirket kurmadan satış yapmak, havale ve EFT yöntemleriyle mümkün iken, şirket olmayanlara özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarının vermiş olduğu sanal pos ara yüzleri sayesinde ödeme rahatlıkla alınabilmektedir.

Şirket Kurmadan Satış Yapmak Nasıl Olur?

İnternet üzerinden, farklı mecraları kullanarak satış yapabilirsiniz. Bilindik, onlarca yöntem vardır. Ancak kendi e-ticaret sitenizi kurarak ya da sosyal mecralar üzerinden yaptığınız satışların da ödemesini alabilmek için, sanal pos hizmeti sunmanız ödeme noktasında müşterinizin ve sizin sıkıntı yaşamasını önleyecektir.

Her ne kadar şirket olmadan bankalardan sanal pos almanız imkansız olsa da, ödeme alma şirketleri üzerinden böyle bir imkân almanız mümkündür. Belirli komisyonlar karşılığında, bu şirketlerden alacağınız posu kullanarak internetten şirket olmadan yapacağınız satışların ödemesini alabilirsiniz. Size pos hizmeti sunan şirketin sözleşme şartlarında yazan ödeme koşullarını sağladığınızda da, belirtilen süre içerisinde ödemenizi almanız mümkündür.

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, bu şirketlerin sunmuş olduğu pos hizmetleri karşılığında aylık, yıllık aidat ücretlerinin bulunabileceği gibi, zaten komisyon ödemek zorunda da kalmanızdır. Genellikle komisyon karşılığında çalışan bu şirketler, yapılan işlemi de baz alarak farklı komisyon oranları belirlemektedir. Bu oranlar nispetinde, yaptığınız satışlardan sizden belirli oranlarda ücret kesintisi yapmaktadır. Ki bu durum, zaten hayatin olağan akışına uygun bir şeydir. Nihayetinde, size ödemelerinizi alabilmek için hizmet sunulmaktadır.

Her ne kadar yapılan satışlardan alacağınız ödemenizi müşterinin direk banka hesabınıza aktararak gerçekleşeceği gibi, bu yolla da gerçekleşmektedir. Hatta sanal pos yöntemi ile ödeme almak, bir profesyonellik göstergesi olduğu gibi müşterinin gözünde güven kazanmanıza da yardımcı olacaktır.

Sanal Pos Almak Güvenli Mi?

Nihayetinde konunun ucu ticari bir kazanca dayandığı için, burada pos hizmeti aldığınızda güvenilir olup olmadığına dair bir takım kuşkular duymanız normal olacaktır. Birçok insan, ödemesini alıp alamayacağı konusunda tereddüt yaşamaktadır. Lakin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından onay verilmiş ödeme alma şirketlerinden alacağınız sanal pos hizmeti, nihayetinde devletten onay almış bir sistem ve firma olması nedeniyle, sorun yaşamanız pek mümkün değildi

Ödeme sayfanıza koyacağınız SSL sertifikaları da, bu konuda müşteriye güven vermenize de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda bu sertifikanın olmasını, size sanal pos hizmeti sağlayacak kuruluşlarda istemektedir. Genellikle şirketlere sağlanan bu hizmet, ödeme alma kuruluşlarının bazılarınca şirket kurmadan satış yapmak isteyenler için de verilebilmektedir. Her firma olmasa da, bunu sağlayan firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca pazaryeri ve benzeri web siteleri üzerinden de, çeşitli şekillerde şirket kurmadan satış yapılabilmektedir.

Tags:Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu
Aralık, 2019